BURSA / MUDANYA - Hatice-İsmail Hakkı Kayan Ortaokulu

Mrt

Okulumuz ilk olarak 1986-1987 Eğitim Öğretim yılında Eğitim ve öğretime açılmıştır. Birinci Bina;   bodrum, zemin+1 olarak okulumuza adını veren hayırsever Hatice İsmail Hakkı Kayan tarafından yaptırılmış olup Hatice Kayan İlkokulu ve İsmail Hakkı Kayan Ortaokulu olarak hizmet vermiştir. Okulumuz 1991-1992 Eğitim Öğretim yılında ilköğretime dönüştürülmüş ve adı Hatice İsmail Hakkı Kayan İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir. 2000-2001 Eğitim Öğretim yılında ikinci bina hizmete girmiştir. Bu Binanın kaba inşaatı, Mudanya Kaymakamlığı, Mudanya Belediye Başkanlığı İlçemizde faaliyet gösteren Türk Pirelli ve hayırsever işadamı Ali Sami EVKURAN, Okul Koruma Derneği ve Okul Aile Birliğinin işbirliği ile yaptırılmış, ince işçiliği ise Özel İdare Müdürlüğü, hayırsever İşadamları, Okul Koruma Derneği ve Okul Aile Birliğinin işbirliği ile yaptırılmıştır.